(Zdroj: Herminapress.cz ) 13x FOTO

Chantal Poullain se v resturaci pohádala s šéfkuchařem! O co šlo?

Herečka a šanzoniérka Chantal Poullain se objevila na akci restaurace Chez Marcel. Francouzka tělem i duší zde dostala za úkol v kuchyni po boku šéfkuchaře připravit mušle na víně. Dopadlo to dle očekávání a Chantal tohoto „zajíčka“ během vaření nepřestávala častovat dobře míněnými radami. Sama Chantal ale nakonec přiznává, že kritika byla oprávněná a že do podniku chodí od jeho založení, tedy dvacet let. Má tím pádem na kritiku výsostné právo.

„Každý vaří trošku jinak. Já třeba dávám trochu česneku, ale nepřeháním to. Nejraději ho mám úplně zvlášť k jídlu. Také na rybách mám ráda jednoduchost, hlavně se nepřipravit o ten jód,“ varovala vrchního během vaření herečka. „Chez Marcel je v Praze už dvacet let a za tu dobu jsem jej navštívila nesčetněkrát. Mám zde i oblíbené místo k sezení. Je zde totiž příjemné atmosféra, také díky výzdobě,“ míní Chantal. Ta je na mořské plody zvyklá od malička. „S úpravou mořských plodů mám zkušenosti bohaté, protože pocházím z Marseille. Odtud je také ta světoznámá polévka bujabéza. Vtipné je, že z původně polévky pro chudé se dnes vypěstovala celkem drahé a luxusní jídlo.“

Chantal zavzpomínala také na své dětství. „Nejraději jím ryby syrové, i ty mořské potvory. Jako malá holka jsem šla po pláži, ulovila škebli a vysála ji. S tím nemám žádný problém!“ Chantal říká, že doma vaří cokoli a potrpí si především na zahraniční kuchyň. Tu českou příliš nemusí. „Neříkám, že česká kuchyň je špatná, je pro mě jen těžká. Umím skvělou svíčkovou nebo guláš, ale hůř se mi to jí. Neříkám, že francouzská kuchyň je vždycky lehká, já jsem také do těch mušlí dnes přidávala smetanu,“ přiznává Chantal.Dodává, že přesný recept jejích jídel neexistuje, pouze základ jídla musí zůstat zachován. „Když mě žádají, abych napsala knihu o vaření, říkám jim, že se zbláznili! Nejsem schopná říct, co jsem do toho dala. Ale jedno vím – musíte vařit pro lidi a s láskou.“

Chantal vaří s láskou pro syna Vladimíra, třebaže se spekulovalo o hereččině novém muži. Syn jeho místo každopádně skvěle vyplňuje. „Vždycky mám pro koho vařit. Vařím pro svého syna, to miluju! On je gurmán a taky on sám dobře vaří. Vždycky zavolá, že se staví a že má hlad. Potom se olizuje, jak mu chutná. Stejně nejraději vařím pro větší počet lidí, sama sobě ne tak moc,“ říká Chantal. V dohledné době se chystá navštívit svoji rodinu v zahraničí a také uvést na trh vlastní parfém.

Sledujte také Aplausin na twitter.com/aplausincz @aplausincz  a facebook.com/aplausin

14. 5. 2015 10:00 Autor: veko
Sipka
Stín
Stín

Stránka aplausin.cz využívá soubory cookies.
Setrvanim na tomto webu, udělujete souhlas k jejich užití.