(Zdroj: Herminapress.cz ) 18x FOTO

Gott: Po dvacátém slavíku jsem chtěl uzavřít voliéru

Očekávané cédéčko – Karel Gott 40 slavíků - je na světě. Na pulty se dvojalbum dostalo koncem září a včera proběhl v Mramorovém sále paláce Lucerna slavnostní křest.

„Když jsem kdysi získal svého dvacátého slavíka, bylo to v roce 1983, chtěl jsem natrvalo symbolicky uzavřít pomyslnou voliéru. Víte, měl jsem takový pocit, že bych měl uvolnit místo těm mladším a také jsem to veřejně vyhlásil. Nikdo to ale neocenil a tak se stalo, že jsem následující rok přišel o hlasy fanoušků. Oni si nebyli jistí, zda tedy mají pro mě hlasovat nebo ne. Podruhé jsem chtěl skončit v sedmdesáti letech, ale jak jsem zjistil, z téhle posluchačské, divácké a čtenářské ankety prostě a jednoduše vystoupit nejde, a tak mě tu máte stále,“ nechal se slyšet náš nejpopulárnější zpěvák.

Jak prozradil, uvědomuje si velice dobře, že konkurence nespí, ale roste a že je stále těžší být na předních místech ankety.

„Hlasů, které mi moji příznivci posílají si rok od roku vážím víc a víc. Léta mi neubývají, protože čas zastavit nejde a být stále mlád je jen zbožné přání či atraktivní písňový slogan. Že do dneška polapím čtyřicet slavíků jsem nečekal a nikdy za přízeň nepřestanu být svým fanouškům dostatečně vděčný,“ dodal Karel Gott, který si jako kmotra pozval Jiřího Suchého.

A ne náhodou. Právě on spolu s Jiřím Šlitrem složil v roce 1963 písničku Oči má sněhem zaváté, která Gotta v druhém ročníku ankety Zlatý slavík katapultovala z devětačtyřicátého místa na první.

Na „čerstvém“ dvojalbu je, jak jinak, čtyřicet největších pecek, které provázely „slavičí“ roky zpěváka a navíc dva bonusy – Země vstává a Perfektní den, které Karel Gott natočil v létě letošního roku a pod nimiž je podepsán jako autor hudby Michal David. Za zmíněné album 40 slavíků obdržel zpěvák při křtu i zlatou desku. 

 

Sledujte Aplausin na twitter.com/aplausincz @aplausincz a facebook.com/aplausincz.

 

13. 10. 2016 09:30 Autor: sluka
Sipka
Stín
Stín

Stránka aplausin.cz využívá soubory cookies.
Setrvanim na tomto webu, udělujete souhlas k jejich užití.