(Zdroj: Herminapress.cz ) 15x FOTO

Gregorová, Efler a Mottlová skončili u plotny! Co se v hrnci vařilo?

Podzim a dýně k sobě neodmyslitelně patří. A protože dýně dokáže rozzářit i zachmuřené nebo smutné tváře, rozhodla se společnost Edenred uspořádat společně s Potravinovou bankou Praha zdravého vaření z dýňových přebytků. Tuto podzimní akci zaměřenou proti plýtvání s potravinami přišli podpořit Hana Gregorová, Vojta Efler a Bára Mottlová z Divadélka Radka Brzobohatého, kteří se s chutí pustili do dýní. Pod vedením odborníka si vyzkoušeli vytvořit v komunitní kuchyni Potravinové banky Praha jídla podle zajímavých receptů.

„Jsem moc rádi, že jsme tu mohli být a podpořit tuhle krásnou a záslužnou věc. Mám ráda typ pomoci, která je vidět. Je mi líto, že ta doba je taková, že těch lidí v nouzi je hodně. Miluju zvířata, hrozně ráda ráda je zachraňuji, ale lidi jsou lidi a musíme jim pomáhat. Jsem ráda, že se tyhle projekty daří a fandím těm lidem, kteří provozují Potravinovou banku a starají se o to všechno, protože to je skutečně pro dobrou věc. A všechno, co je pro dobrou věc, má smysl,“ uvedla herečka a umělecká manažerka Divadélka Radka Brzobohatého Hana Gregorová, která se dokonce v kuchyni Potravinové banky dokonce sama od sebe postavila ke dřezu a myla nádobí. „Mě to baví, nemám s tím problém. Doma nemám myčku, protože to považuji za zbytečné a navíc si u toho odpočinu,“ podotkla herečka.

„Přijížděli jsme sem s tím, že vlastně nevíme, co nás tu čeká, ale ta atmosféra, maminky s dětmi, skvělý pan kuchař, ta atmosféra – to je prostě senzační. Moc rádi jsme tuto akci podpořili,“ uvedli svorně herci Bára Mottlová a Vojta Efler, kterého diváci mj. znají třeba z Nováckého seriálu Ordinace v růžové zahradě, kde ztvárňuje kriminalistu.

Pestré menu tvořené z dýňových pokrmů představil špičkový izraelský kuchař Noam Darom z pražské restaurace Spojka. První jídlo, jež se s pomocí celebrit maminky samoživitelky mohly naučit, byl dýňový krém s kaštany, který spojuje netradiční kombinaci chutí. Jako hlavní chod bylo podáváno cuketovo-dýňové thajské kari, které potěší i náročnější jedlíky. Maminky si také zkusily připravit sladkou tečku – lívance s dýňovým kompotem a mascarpone.

Sledujte Aplausin na twitter.com/aplausincz @aplausincz a facebook.com/aplausincz 

5. 11. 2019 08:00 Autor: ext
Sipka
Stín
Stín

Stránka aplausin.cz využívá soubory cookies.
Setrvanim na tomto webu, udělujete souhlas k jejich užití.