(Zdroj: Herminapress.cz ) 15x FOTO

Hrubešová si vaří podle nálady a počasí

Já můžu všechna jídla, protože si myslím, že člověk se nemá v tomto směru ničemu uzavírat. Snažím se, když mám návštěvu, ctít její chutě. Mají-li hosté rádi českou kuchyni udělám třeba svíčkovou, pokud si potrpí na ostřejší pokrmy připravím něco z kuchyně asijské. Pokud si ale vařím sama pro sebe tak si připravuji jídla podle nálady, chuti nebo i počasí,“ vysvětlila na setkání s šéfkuchaři šestice oceněných restaurací Bib Gourmand v restauraci SaSaZu Markéta Hrubešová, kterou na akci doprovodil její zánovní partner Petr.

Pánové kuchtíci nebo vlastně šéfkuchtíci, chvíli odpovídali na otázky moderátora Leoše Mareše a pak si vyzkoušeli vlastnoručně vyrobit jednu z thajských specialit. A vedli si docela dobře. Jejich výtvory ocenila řada známých osobnosti na party. Zdence Pohlreichové samozřejmě nejvíce chutnal výtvor jejího manžela Zdeňka, ale pochlapili se i ostatní tvůrci.

„Thajská kuchyně mi všeobecně chutná. Jídla jsou pikantnější, což mám ráda, ovšem nemusím taková, po kterých pak hodinu pálí pusa. I v jídle u mě platí – všeho s mírou. A co já ráda vařím? Mou „vlajkovou lodí“ jsou zapékané brambory s kotletou, šlehačku a nivou. To je dobrůtka,“ prozradila Petra Svoboda.

Ochutnat výtvory šéfkuchařů ale i místních „tvůrců“ přišla i Sandra Nováková, Petra Paroubková, Jitka Válková a řada dalších známých tváří.

Sledujte také Aplausin na twitter.com/aplausincz @aplausincz  a facebook.com/aplausin

29. 4. 2015 12:00 Autor: vilik
Sipka
Stín
Stín

Stránka aplausin.cz využívá soubory cookies.
Setrvanim na tomto webu, udělujete souhlas k jejich užití.