(Zdroj: Herminapress.cz ) 11x FOTO

Pohlreich si na křest knihy pozval Dejdara. Když promluvil o svých stravovacích návycích, drsný šéfkuchař se orosil a málem upadl do mdlob!

Zdeněk Pohlreich křtil svoji novou knihu o grilování a coby kmotra si pozval Martina Dejdara. Pánové se téměř neznali, usmívali se na sebe, vyměnili si zdvořilostní fráze a potykali si teprve během křtu. Možná, že kdyby Pohlreich znal Dejdarovy stravovací návyky dříve, na křest by si ho nikdy nepozval! Jindy drsný šéfkuchař se totiž z jeho vyprávění rosil studeným potem a chvíli vypadal, že úlekem zkolabuje!

„Já vůbec nevařím, Zdeněk tady dneska udělal kozla zahradníkem. Je to naštěstí o grilování a to mi docela blízké je,“ uvedl Dejdar své vyprávění. „Grilování je snad jediný způsob úpravy jídla, kterého jsem schopný. Ale je pravda, že i v tomhle jsem extrémista. Mám rád maso suché, až vysušené. Na rozdíl od mé manželky, která miluje českou kuchyni a je schopná si uvařit svíčkovou jakýkoli den v týdnu jen sama pro sebe,“ práskl klidným hlasem Dejdar.

Pohlreich, který tento způsob úpravy steaků nazývá „kremace“ nemohl uvěřit vlastním uším.

V tu chvíli Dejdar přitvrdil a hodil do placu historku o tom, jak griluje na Floridě. „Když jsem na Floridě poprvé dělal steaky, tak jsem si přivezl to dokonalé drahé americké maso, které nikde jinde nekoupíte. Zrovna u nás byla Olga Matušková. Dělal jsem ten steak asi půl hodiny, protože jsem chtěl, aby to bylo opravdu dobrý!“ Pohlreich se v tu chvíli chytá za hlavu a lehce rudne, Dejdar pokračuje. „Chudák Olga pořád chodila kolem a ptala se, jestli už jsme jako začali vařit, no a já že samozřejmě. Pak jsem se dozvěděl, že steak se dělá tři až pět minut. To já ho dělal poctivých sedmadvacet a taky jsem si to pak sám snědl,“ vypráví Dejdar a dodává, že jeho kulinářské výtvory nechtějí jíst ani jeho děti.„Bylo mi vysvětleno, že jsem prase a že takhle se to nedělá. Ale mě je to jedno,“ míní Dejdar a přichází s dalším svým kuchyňským „fíglem“.

„Jsem příznivcem toho, že žádné velké přípravy masa předem. Nevím, jak Zdeněk, ale já teda žádná marináda, žádný dvoudenní nakládání.“ V tu chvíli už se Zdeněk zmůže na slovo a Dejdarovi oponuje. „Takový recepty tady ale nenajdeš. Maximálně je tady recept na bruschetu, ta je suchá dostatečně!“

Dejdar jen krčil rameny.„Jsem na to suchý, takhle to mám rád. Možná napíšu knížku Jak negrilovat. Přiznám se, že recepty mě zdržují a nikdy jsem podle žádného nevařil. Jednak se ty věci musí připravit, a taky je většinou zrovna nemám,“ dodává herec na závěr. Nutno zmínit, že k žádnému úrazu v Luxoru během nedošlo.

Sledujte také Aplausin na twitter.com/aplausincz @aplausincz  a facebook.com/aplausin

19. 5. 2015 10:00 Autor: veko
Sipka
Stín
Stín

Stránka aplausin.cz využívá soubory cookies.
Setrvanim na tomto webu, udělujete souhlas k jejich užití.