Zdeněk Pohlreich, Aneta Vignerová (Zdroj: Miele ) 4x FOTO

Zdeněk Pohlreich si přivydělával prodejem vánočních kaprů

Svérázný šéfkuchař Zdeněk Pohlreich v poslední době výrazně zhubl a vypadá velmi dobře. Potkali jsme ho v kuchyňském showroomu značky Miele, kde předvedl své skvělé kuchařské umění. A prozradil nám, co nesmí u Pohlreichů chybět na štědrovečerním stole.

„I když jsem býval v minulosti na pochybách, míváme na Vánoce k večeři kapra s bramborovým salátem a vařím rybí polévku. Pro prodavače vánočních kaprů jsem vždy ideálním zákazníkem. Čtyři zimy jsem zamlada také kapry prodával a vím, co je to za fušku. Mám pro ně pochopení, takže jim každým rokem nechávám hodně velké dýško," prozradil Zdeněk Pohlreich s tím, že vánoční cukroví doma nepečou, ale na stole nesmí chybět pravá drážďanská štola.

Kuchařská celebrita vyznává v kuchyni především komfort a funkčnost. Když něco v kuchyni nefunguje, ztrácí prý nervy. Klidně si tak za spotřebiče připlatí.

„Jak se říká, nejsme tak bohatí, abychom si mohli kupovat levné věci. Tímto heslem se řídím i v kuchyni. Mám rád, když je na spotřebiče spolehnutí. Třeba u značky Miele je navíc funkčnost v dokonalém souladu s designem. Volím osvědčené značky, ale mám rád i nové technologie. Svůj život si už například nedovedu představit bez indukční varné desky nebo multifunkční trouby," uvedl šéfkuchař, který nejraději vaří ryby, mořské plody a těstoviny. 

Na večírku tentokrát pro hosty připravil mimo jiné pošírovaný filet ze sivena s celerovým pyré nebo hřbet z daňka s brusinkovou omáčkou. Na sladké moc není a sám se považuje za mizerného cukráře. Takhle mizerní cukráři bychom asi chtěli být všichni.

 

Sledujte Aplausin na twitter.com/aplausincz @aplausincz a facebook.com/aplausincz.

9. 12. 2016 15:30 Autor: sluka
Sipka
Stín
Stín

Stránka aplausin.cz využívá soubory cookies.
Setrvanim na tomto webu, udělujete souhlas k jejich užití.