Kdo bude králem cukrářů? Třetí řada pořadu Peče celá země pomalu startuje
Zdroj: Se svolením Česká televize

Kdo bude králem cukrářů? Třetí řada pořadu Peče celá země pomalu startuje

Vytvořeno dne 15.07.2022

Petru přihlásila dcera. Martina šla své štěstí zkusit sama. Teď je řada možná na vás… Šanci získat titul nejlepšího českého amatérského pekaře má každý. Tedy, každý, kdo se nyní přihlásí do výzvy třetí řady divácky oblíbeného pořadu Peče celá země.  Nové účastníky bude vybírat Josef Maršálek spolu s Michaelou Landovou a tvůrci pořadu v druhé polovině září. Možnost přihlásit se mají noví soutěžící do 16. září 2022.

Pořad Peče celá země dává příležitost předvést pekařské umění všem, kteří, ač nejsou profesionály, tráví valnou část svého času v kuchyni, zkoušením tradičních i vlastních receptur.

„Sladké i slané pečení je nedílnou součástí našich životů. Besedujeme nad ním o obyčejných věcech, je nezbytné při rodinných či jiných oslavách a neoddiskutovatelně sbližuje lidi široko daleko. Pokud je ve vašem okolí někdo, kdo má při zadělávaní těsta na tváři blažený úsměv, kdo se při šlehání krémů a míchání polev s nimi vyloženě mazlí a třeba při vrstvení dortů a řezů všichni kolem padají údivem, tak ho nebo ji jednoduše přihlaste. Stejně tak, jako kdysi dávno přihlásila Petru Burianovou její dcera Julie. A nebo, pokud jste to právě vy, tak se přihlaste sami, stejně jako se přihlásila Martina Kynstlerová. Štěstí se totiž v životě musí jít naproti. Na všechny nové soutěžící se se svými kolegyněmi Míšou a odbornou poradkyní Zlatkou těšíme,“ říká porotce první i druhé řady Josef Maršálek.

Z přihlášených účastníků vyberou tvůrci pořadu ty, kteří se pak v České televizi setkají s porotci a budou jim moci ukázat, jak vážně to s pečením myslí.

„Castingy se odehrávají, stejně jako celá soutěž Peče celá země, v příjemné atmosféře. Jednou z podmínek je totiž přinést porotě k ochutnání vlastnoručně upečený výrobek. Další podmínka je samozřejmě nevěnovat se cukrařině profesionálně," podotýká kreativní producent pořadu Petr Mühl.