Největší zajímavosti z reality show Na grilu! Věděli jste, že v komparsu bylo i 15 ovcí?
Zdroj: TV Prima

Největší zajímavosti z reality show Na grilu! Věděli jste, že v komparsu bylo i 15 ovcí?

Vytvořeno dne 13.03.2024

Určitě vás zajímá, jak se točil nový kulinářský pořad Česko na grilu. Zajímá vás zákulisí natáčení? Chtěli byste vědět, co se děje „mimo obraz“? Jak pracuje tým, a hlavně kolik se během natáčení pořadu o vaření na place míhá lidí, spotřebuje surovin...

Natáčení má vždy obrovské zákulisí
  • Prostor, který kamery nesnímají, je ale stejně zajímavý jako ten prostor, který se rozkládá před kamerami. Na rovinu, v zákulisí je něco tvůrčího nepořádku, ale vždy přesně organizovaného.
Jak se s čísly poprali tvůrci soutěžní show Česko na grilu?
  • Jeden díl připravuje 120 lidí, z toho 70 jich je přímo na place, aby zajistili to nejlepší pro soutěžící, ale také pro záběry. Počítají se tedy mezi ně skriptky, kuchaři, vizážistky, stylistky, osvětlovači a další profese, na které mnozí rádi zapomenou, jejich práce je ale nenahraditelná.
  • Natáčení pořadu Česko na grilu probíhalo zpočátku rozdělené do dvou dní. Ranní a noční směna. Ranní trvala od půl sedmé do 20:00, noční pak další den od 18:00 do tří do rána. Později se obě sloučily a všichni na place byli od půl sedmé ráno do tří v noci.
  • Prostor, kde se grilovalo, snímalo 16 kamer. Některé na místě, kde se grilovalo, jiné ve zpovědnicích a také se do natáčení zapojily drony.
  • Celkem bylo položeno čtyři kilomentry kabelů. Štáb pracoval a komunikoval téměř padesáti vysílačkami, protože areál byl tak rozlehlý, že se nikdy nečekalo, než s informací přejde někdo z bodu A do bodu B.
  • Štáb za den vypije až 350 káv. Je to i proto, že natáčecí den je opravdu dlouhý a energie je zapotřebí. Za dobu natáčení se ke kávě snědlo necelých 1000 ks tyčinek nebo sušenek.
  • V díle, ve kterém se připravovala žebra, bylo spotřebováno 50 kilogramů masa, běžně se na jeden díl spotřebovalo 13 kilogramů zeleniny a také 21 kilogramů bylin. Pro flambování byly využity 3 litry alkoholu. Na lokaci bylo dovezeno 300 ananasů.
  • Pro soutěžící bylo k dispozici celkem 30 grilů, v nich shořelo celkem 200 kilogramů uhlí.
  • Kompars skvěle tvořili obyvatelé místa – patnáct ovcí, stejný počet slepic a kocour Jaroušek, který bedlivě dohlížel na vše, co se na place děje.
  • Aby soutěžící vypadali dokonale, spotřebovaly maskérky 30 krabic eko kapesníků, tedy celkem 2341 kusů. Pro zpevnění účesů soutěžících a moderátorů i porotců padlo 6 laků na vlasy bez aerosolu a spotřebovalo se i 10 balení pudru, aby se ti, kdo se postaví před kameru, neleskli.
  • Zajímavostí je, že se při čekání na další záběry jedly ořechy. Denně 5 kilogramů.
  • Také počasí si soutěžící i štáb zažili velmi variabilní. Nejtepleji bylo, když se rtuť teploměru vyšplhala na téměř 35 °C, nejchladněji soutěžícím bylo v okamžiku, kdy začalo přituhovat a ranní teploty se pohybovaly kolem 5 °C.