Přidat komentář

Default User Image
Ondřej, 03.11.2023 12:38
Hlavně se na straně pořadatelů jaksi zapomnělo, že to má být především zábava. Přijde mi, že teď jsou na jedné straně ti, co to berou jako hledání další běžné modelky (ti zrovna převažují u nás), a na straně druhé ti, co chtějí ze soutěže krásy udělat debatu OSN.

Tak jako tak beru soutěže krásy jako jakýsi ekvivalent k tomu, jak se různé živočišné druhy "čančají", aby udělali dojem na samičku/samečka, či jako ekvivalent různých rituálních tradic a kmenových soutěží. A to nemyslím vůbec ve zlém, ve finále můžete soutěž krásy pojmout i jako sport a - bez urážky - v ohledu kulturního přínosu není nějaké kopání do míče nebo soutěž o to, kdo nejrychleji sjede kopec na lyžích, o nic hodnotnější, než soutěž krásy. Vítěz má radost, že vyhrál, divák má radost, že se pobavil. I přes současný úpadek si myslím, že soutěže krásy tu budou tak dlouho, jako tu bude lidstvo.

V neposlední řadě mě ještě napadá - také jste si všimli, že ty ženy, které pár let zpátky křičely, že jsou soutěže krásy strašně degradující, odešly na OnlyFans prodávat své pornofotky? :))