Velikonoční alkoholové opojení Honzy Kopečného. Přiznal, kdy se poprvé „zhulákal“
Zdroj: herminapress

Velikonoční alkoholové opojení Honzy Kopečného. Přiznal, kdy se poprvé „zhulákal“

Vytvořeno dne 12.04.2022

Zpěvák Jan Kopečný si ve vaření věří. Ale když mu někdo připraví jídla neokoukaná a netradiční, neodolá a rád ochutná. A pokud je k tomu jeho oblíbený koktejl, nemá to chybu.

„Budu namyšlený, myslím, že jsem dobrý kuchař. Rád dělám s masem, ale buchtu neupeču. Občas se mi také něco nepovede. Jednou jsem si připravoval snídani podle televizního receptu. Tam to vypadalo jednoduše a stejně nakonec pánev skončila vyhozená na terase. Tady mi chutnal koktejl Bloody Mary, ten mám rád. Umím si ho namíchat sám, ale když mi ho někdo dobře připraví, neodolám,“ uvedl Honza Kopečný mezi herci Divadla Broadway při degustaci menu o osmi chodech od Increase Taste.

Honza šel na ochutnávku rovnou od zubaře. „Šlo o výměnu plomby. Zubaře se nebojím, ale dneska se s tím zubař nějak pral, docela to bolelo.  Vzal jsem si prášek a potom ta Bloody Mary, tak už je mi hej.“

Svůj oblíbený koktejl si Kopečný namíchá také o Velikonocích, i když by neměl. S alkoholem o svátcích jara nemá dobré zkušenosti. „Jsem z Jižních Čech, tam se tradice dodržují. To bylo asi ve čtvrté třídě, hodovali jsme po vesnici a dorazili jsme na pomlázku k jedné dámě, které už pomlázka pro hodovníky došla a jediné, co měla doma, byla slivovice. Dala nám panáka slivovice a víc si už nepamatuji. Nějak jsem došel domů, půl výslužky jsem snědl a půl poztrácel,“ smál se Honza a dodal, jak to chodí nyní: „Vždycky jezdím domů za rodinou. Táta většinou uplete pomlázku a já už jenom vyplácím. My docela tuto tradici držíme. Když budu hodně líný, tak vyšlehám jen mamku a babičku.“