Přidat komentář

Default User Image
Anton, 03.11.2023 08:25
Pokud někdo neumí vychovávat bez násilí, tak prostě neumí vychovávat vůbec. Je to velmi prosté.
Všichni vždycky vytahují extrémy dětí, do kterých se hučí hodiny a ony to nechápou a dělají si, co chtějí, jenže taky existuje velmi mnoho rodin, kde děti nebijí (ani jinak násilně nemanipulují) a ty rodiny dobře fungují. Proč se nehovoří o těchto rodinách a nedělají se metodiky práce s dětmi na jejich podkladě?
Také by měly existovat jiné postupy pro jiné typy rodin a skončit bezbřehý fetiš biologické vazby. Pokud jsou rodiče prakticky na hraně mentální zaostalosti, věnují se alkoholu a ideálně ani nepracují, nemohou vytvořit vhodné výchovné prostředí pro dítě a není divu, že se uchylují k násilí, protože na nic jiného nemají mentální kapacitu. Tyto děti by prostě měly být odejmuty, není v zájmu ani jejich, ani společnosti, aby v tomto prostředí vyrůstaly.
Pokud ale rodiče mentální i sociální předpoklady mají, je naprosto nesmyslné, aby je nevyužívali ve prospěch dítěte a místo toho si se sobě podobnými budovali a oslavovali nějaké toxické primitivní vzorce chování, kdy strach z rány nahrazuje skutečné pochopení situace a skutečný model, jak ji řešit a jak se v ní chovat. Viz výš - existuje velmi mnoho rodin, které se bez násilí obejdou, takže to rozhodně je reálné, POKUD NĚKDO OVŠEM CHCE. A pokud nechce - nač má mít a ničit dítě?
Navíc mi přijde velmi komické, že ti stejní lidé, kteří velmi prosazují tresty za nežádoucí chování u dětí, jsou najednou fakt upřímně pobouření tím, že by někdo taky třeba mohl najednou prosazovat tresty za jejich nežádoucí chování. Wow. Tomu říkám paradox :D