![Herec Oldřich Navrátil: Jsem jediný, kdo jedl desítky jídel jako první na světě](/sites/default/files/styles/slider_center_mode_slider/public/2023-03/hml_6115.jpg?h=554cc096&itok=QH7aHikT)
Herec Oldřich Navrátil: Jsem jediný, kdo jedl desítky jídel jako první na světě
![Oldřich Navrátil](/sites/default/files/styles/mg_gallery_grid_thumb/public/2023-03/hml_5855.jpg?itok=S1lrY9pE)
![Oldřich Navrátil](/sites/default/files/styles/mg_gallery_grid_thumb/public/2023-03/hml_6047.jpg?itok=QXfI7CA1)
![Oldřich Navrátil](/sites/default/files/styles/mg_gallery_grid_thumb/public/2023-03/hml_6166.jpg?itok=5TCdzROF)
![Oldřich Navrátil](/sites/default/files/styles/mg_gallery_grid_thumb/public/2023-03/hml_6212.jpg?itok=PgEZaTiS)
![Oldřich Navrátil](/sites/default/files/styles/mg_gallery_grid_thumb/public/2023-03/hml_6243.jpg?itok=sDylnn74)
Vařit bez odpadu se snaží herec Oldřich Navrátil. A není na to sám. K ruce má kuchaře Luboše Rychvalského a po přípravě kulinářských lahůdek po nich nezbyde žádný nepořádek s odpadem.
„Luboš je nebetyčná studnice nápadů. Kolikrát vaří ze surovin, které nikdo nepoužívá, protože je hází do koše. Luboš hodně jídel vařil úplně poprvé, a já je ve světové premiéře snědl,“ usmíval se Oldřich Navrátil na křtu knihy Beze ztrát, kde přítomní mohli ochutnat pesto připravené z mrkvové natě.
„V Holešovicích se mi v tržnici se smáli, protože tam mrkvovou nať zákazníci vyhazují. Ale po dnešku ji vyhazovat určitě nebudou, protože se z ní dá udělat výborné pesto. Už jako šéfkuchaře mě nesnášeli, protože jsem všechno schovával. Chtěl jsem všechno znovu využít, třeba i tak, že odpad donést zvěři do lesa, slepicím, prostě zužitkovat,“ uvedl Luboš Rychvalský a dodal, že v knize čtenáři najdou jednoduché recepty a mohou si dokonce pustit video. Prý vařit beze ztrát není žádná věda.
Nejčtenější články