Jak dobře znáte zpěváka Michala Davida? Zkuste tento test!
Zdroj: herminapress.cz

Jak dobře znáte zpěváka Michala Davida? Zkuste tento test!

Vytvořeno dne 20.10.2020
 

Michal David je známý hitmaker a zpěvák. Složil spoustu písniček, které zakončují nejednu párty a zní v uších hodně dlouho poté. Někdo ho má rád a někdo raději zvolí jiný druh hudby. Každopádně je nedílnou součástí české popové scény.

Ověřte si, jak dobře Michala Davida znáte a zda se můžete řadit mezi jeho nejvěrnější fanoušky!

  1. Jeho teta je známá kartářka. Víte která?
    a) Dagmar Kludská
    b) Helen Stanků
    c) Danica Samková
     
  2. Michal David pochází z umělecké rodiny. Víte, čím se zabývala?
    a) operním zpěvem
    b) kouzlením a magií
    c) cirkusem
     
  3. Michal David je umělecké jméno. Víte, jak se jmenuje doopravdy?
    a) Vladimír Štancl
    b) Ladislav Pokorný
    c) Luboš Svoboda
     
  4. Zpěvák se objevil i v několika filmech. Víte, v kterém z těchto tří si zahrál?
    a) V peřinách
    b) Andílci za školou
    c) Byl jednou jeden polda
     
  5. Michal dostal šanci si v roce 2014 nadabovat postavu v animovaném filmu.
    Víte, která dobrodružná pohádka to byla?

    a) Doba ledová
    b) Pošťák Pat
    c) Shrek
     
  6. Manželka Michala Davida Marcela, je bývalou profesionální sportovkyní.
    Který sport Marcela Davidová dělala?

    a) tenis
    b) volejbal
    c) plavání
     
  7. Existuje muzikál, který je složený jen z jeho písní. Víte který?
    a) Mýdlový princ
    b) Rebelové
    c) Děti ráje
     
  8. Jeho tvorba zazněla i v úspěném americkém hororu. Který to byl?
    a) Hostel
    b) Kostka
    c) Nezvratný osud
     
  9. Kde Michal David bydlí?
    a) na okraji Prahy
    b) v centru Benešova
    c) na samotě u Českého Broda
     
  10. Kolikáte narozeniny Michal David letos oslavil? (2020)
    a) 62
    b) 59
    c) 60
     
  11. Vedle které světové hudební hvězdy je podepsaný k hudbě k muzikálu
    Tři mušketýři?
     
    a) Phil Collins
    b) Bryan Adams
    c) Mike Oldfield
     
  12. Hitmaker nedávno přiznal, že se léčí s jednou nemocí. Kterou?
    a) arytmie srdce
    b) spánková apnoe
    c) šedý zákal

Tak se pochlubte, jak moc jste byli dobří? Odpověděli jste správně na všech 12 otázek?

 

Správné odpovědi: 1)a 2)c 3)a 4)b 5)b 6)a 7)c  8)a 9)a 10)c 11)b 12)b